Hypotheken

Investeren in Nederlandse hypotheken 

We verstrekken al meer dan zestig jaar woninghypotheken op de Nederlandse markt. Al die tijd hield a.s.r. die leningen voor zichzelf, maar sinds een aantal jaar bieden we ook de mogelijkheid aan externe beleggers om in a.s.r. hypotheekleningen te beleggen. Hypotheekleningen zijn een goede investering voor professionele beleggers. Nederlandse woninghypotheken zijn namelijk een investering met een laag risicoprofiel en historisch gezien zeer lage kredietverliezen.

Ten opzichte van hypotheekleningen in andere Europese landen zijn Nederlandse woninghypotheken relatief aantrekkelijk voor een institutionele beleggingsportefeuille. Daarom vinden we Nederlandse hypotheken een betrouwbare toevoeging binnen een ‘fixed income portfolio’. Ook voor het ESG-profiel van onze hypotheekfondsen maken we bij a.s.r. het verschil ten opzichte van andere hypotheekverstrekkers in de markt. Zie ook onze brochure via deze link.


Ons toegewijde en ervaren hypotheekteam beheert twee fondsen:

  1. ASR Mortgage Fund is een collectief fonds en bestaat uit twee subfondsen:
    • het subfonds NHG. Wat alleen belegt in hypotheken met een nationale hypotheekgarantie;
    • het subfonds niet NHG. Wat volledig belegt in hypotheken zonder een nationale hypotheekgarantie. Uiteraard zijn er ook combinaties van beide subfondsen mogelijk.
  2. ASR Separate Account Mortgage Fund biedt professionele beleggers de mogelijkheid om een eigen afgescheiden portefeuille op te bouwen in a.s.r. hypotheken. 

Beide hypotheekfondsen beleggen in een dwarsdoorsnede van recent verstrekte a.s.r. hypotheekleningen. En daarmee profiteer je optimaal van de jarenlange ervaring en reputatie van a.s.r. als verstrekker, beheerder en professionele belegger in hypotheekleningen.

Dit team kan alles vertellen over hypotheken

De a.s.r. hypotheken worden verstrekt en beheerd door hypotheekverstrekker a.s.r. Leven, onderdeel van ons moederbedrijf a.s.r. Nederland.

Neem contact op

Rene Berenschot

Hoofd institutionele relaties

Rene is verantwoordelijk voor sales en alle institutionele klanten.

Neem contact op met René