Hypotheken

Hypotheken

Investeren in Nederlandse hypotheken 

We verstrekken al meer dan zestig jaar woninghypotheken op de Nederlandse markt. Al die tijd hield a.s.r. die leningen voor zichzelf, maar sinds een aantal jaar bieden we ook de mogelijkheid aan externe beleggers om in a.s.r. hypotheekleningen te beleggen. Hypotheekleningen zijn een goede investering voor professionele beleggers. Nederlandse woninghypotheken zijn namelijk een investering met een laag risicoprofiel en historisch gezien zeer lage kredietverliezen.

Wij vinden Nederlandse hypotheken een betrouwbare toevoeging binnen een ‘fixed income portfolio’. Het hypotheekfonds heeft een goed ESG-profiel. Lees hier meer over in het Informatie Memorandum. Baseer je beleggingsbeslissing op alle kenmerken of doelstellingen van dit fonds zoals beschreven in het informatiememorandum.

Er zijn ook risico's als je in hypotheken belegt

Aan het beleggen in hypotheken zijn vanzelfsprekend risico’s verbonden. Deze worden uitgebreid beschreven in het Information Memorandum van dit fonds. Dit IM is hier te vinden. 

Risico’s zijn onder meer het risico op wanbetaling, het ‘risico’ op vervroegde aflossingen en de mogelijk beperkte liquiditeit. De grootste risico’s zijn

  • Het renterisico: subfondsen NHG en niet-NHG hebben beide een duration van circa 8;
  • Liquiditeitsrisico: omdat het niet liquide beleggingen betreft kan het zijn dat het niet mogelijk is om te verkopen op het moment dat je dat wenst;
  • Offerterisico: de toekomstige participant draagt het offerterisico. Dit risico doet zich voor bij een sterk stijgende rente.

Het fonds wordt actief beheerd. Hierbij wordt niet gebruik gemaakt van een benchmark.

Ons ervaren hypotheekteam beheert twee fondsen

  1. ASR Hypotheekfonds
  2. ASR Separate Account Mortgage Fund

Beide hypotheekfondsen beleggen in een dwarsdoorsnede van recent verstrekte a.s.r. hypotheekleningen. En daarmee profiteer je van de jarenlange ervaring en reputatie van a.s.r. in verschillende rollen als verstrekker, beheerder en professionele belegger in hypotheekleningen. Voor meer informatie klik op de buttons bovenaan de pagina.

Lees de '5 vragen over Hypotheken>>

Lees meer over investeren in Nederlandse hypotheken (Engels)>>

 

 

Dit team kan alles vertellen over hypotheken

De a.s.r. hypotheken worden verstrekt en beheerd door hypotheekverstrekker a.s.r. Leven, onderdeel van ons moederbedrijf a.s.r. Nederland.

Neem contact op
Dit is een foto van Eric Pouwels.

Eric Pouwels

Relatiebeheerder

Eric is expert op het gebied van vermogensbeheer voor pensioenfondsen

Neem contact op met Eric