Active ownership

Active ownership

Onze verantwoordelijkheid als aandeelhouder 

We nemen ons aandeelhouderschap serieus. Daarom voeren we onze rechten als aandeelhouder actief uit. We stemmen op aandeelhoudersvergaderingen en doen dat altijd in lijn met ons duurzame beleggingsbeleid

Ons doel is het verhogen van de aandeelhouderswaarde en het maatschappelijke rendement op de lange termijn. We zetten in op engagement en voeren gesprekken met de bedrijven waarin we investeren. Daarom hebben we het best ontwikkelde verantwoord beleggingsbeleid van Nederland, zo blijkt uit de VBDO Benchmark Verantwoord Beleggen door Verzekeraars in Nederland én zijn we opnieuw koploper in de Eerlijke Verzekeringswijzer.

We focussen ons op relevante milieu-, sociale- en bestuurspraktijken die in lijn zijn met ons Socially Responsible Investment (SRI) beleid. Valt ons oog op controversiële praktijken, dan gaan we ook het gesprek aan. Leidt dit niet tot positieve veranderingen, dan sluiten we deze bedrijven uit van onze beleggingsportefeuille. Dit is onze verantwoordelijkheid als aandeelhouder.  En die nemen we ook.