Duurzaam beleggen

Investeren in een duurzame wereld 

Wij beleggen duurzaam. We gaan niet alleen voor een financieel, maar ook voor een maatschappelijk rendement. Voor ons is duurzaam beleggen namelijk geen doel, maar een middel om de wereld beter maken. Daarom investeren we altijd met het oog op morgen.

Adobestock 14979884

Duurzaam beleggingsbeleid

Ons beleggingsbeleid is gericht op de toekomst. Daarom kiezen we zorgvuldig waarin we beleggen. We investeren vooral dichtbij huis. In bedrijven en landen die voldoen aan de maatschappelijke en duurzame criteria. We sluiten diegene uit die dat niet doen. Daarom vind je wapens, tabak of zwaar vervuilende industrieën niet terug in onze beleggingen.

Bekijk ons beleid
Adobestock 267998848

SFDR

Wij houden bij onze beleggingsbeslissingen rekening met de belangrijkste ongunstige effecten op duurzaamheidsfactoren. 

Bekijk hier onze beleggingsfondsen

Lees meer over SFDR
Adobestock 303769595

Active ownership

We gaan in gesprek met de bedrijven waarin we beleggen over hoe we het maatschappelijke en duurzame rendement op de lange termijn kunnen vergroten. En we laten onze stem horen op aandeelhoudersvergaderingen. Wij nemen onze verantwoordelijkheid als aandeelhouder en voeren ons aandeelhouderschap actief uit.

Lees meer
Afbeelding Duurzaam Q1 Rapport 2020 Groen

Kennisbank

Wil je meer weten over ons duurzaam beleggingsbeleid, het active ownership of onze publicaties? Al onze rapportages, verslagen, convenanten en documenten vind je terug in de kennisbank.

Beleidstukken
Foto Q2 Rapport Mensen

Convenanten

a.s.r. vermogensbeheer heeft zich bij diverse convenanten aangesloten.
Hier vind je een overzicht.

Naar convenanten
Q4 Rapport Afbeelding

Kwartaalrapporten

Ieder kwartaal geven we een update van de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam beleggen: de stand van zaken voor onze carbon footprint, ons stemgedrag op AVA's en welke engagements we zijn aangegaan bijvoorbeeld. Je vindt onze kwartaalberichten in de kennisbank.

Lees hier de kwartaalrapporten

Dit team kan alles vertellen over duurzaam beleggen

Duurzaam beleggen

Wij beleggen verantwoord, veilig en duurzaam zonder de beleggingsopbrengsten uit het oog te verliezen. Alle beleggingen worden gecontroleerd op de ESG-criteria op basis van het a.s.r. SRI-beleid (Socially Responsible Investment). Landen en bedrijven die hier niet aan voldoen, sluiten we uit.

Contact

Raquel Criado Larrea

Hoofd Sustainable Investments

Raquel is medeverantwoordelijk voor beleid en implementatie van Maatschappelijk Verantwoord Beleggen van ASR Nederland.

Neem contact op met Raquel