Beleggingsstrategieën

Inzetten op houdbaar rendement

Duurzaamheid en rendement liggen binnen onze beleggingsstrategie in elkaars verlengde. Al 300 jaar beleggen wij om duurzame waarde voor onze klanten te creëren. Met rendement én oog voor het milieu, de maatschappij en de impact op de economie. We gaan voorzichtig te werk en blijven selectief als kansen zich voordoen.

Dat zit zo: onze strategie is gebaseerd op de gedachte dat bedrijven waarbij duurzaamheid, kwaliteit en spreiding zijn verankerd, op de lange termijn zowel meer economische als maatschappelijke waarde - met bovendien een lager risico - opleveren voor de wereld waarin we leven en onze aandeelhouders.

Bedrijven waarbij duurzaamheid, kwaliteit en spreiding zijn verankerd leveren op de lange termijn zowel meer economische als maatschappelijke waarde op. Bovendien met een lager risico. Daarom is onze strategie hierop gebaseerd.

Asr Webshoot 26

Aandelen

Wij investeren in bedrijven waarvan we vinden dat ze over een onderscheidend bedrijfsmodel beschikken. Door hun focus op duurzaamheid en goed stewardship kunnen ze langdurig een stabiele en bovengemiddelde winstgevendheid behalen. We noemen dit “duurzame kwaliteit”.

Beleggingsstrategieën
Asr Webshoot 31

Obligaties

Obligaties kopen we in met een top-downstrategie. We beoordelen elke bedrijfs- en staatsobligatie op zijn ESG-profiel, hanteren duurzaamheidscriteria en sluiten bedrijven en landen uit die hier niet aan voldoen.

Bekijk alle obligatiestrategieën
Adobestock 135275744

LDI en rente overlay

Het beheersen en beheren van renterisico’s is cruciaal voor verzekeraars, banken en pensioenfondsen. Het renterisico is voor veel institutionele instellingen het grootste risico op de balans.

LDI en rente overlay
Asr Webshoot 15

Private Debt

Moeilijk verhandelbare beleggingsproducten zijn illiquide. Alles wat niet in stenen zit bijvoorbeeld of de infrastructuur. Dat kan je niet snel vloeiend maken. We investeren in projecten en ondernemingen die willen uitbreiden, verduurzamen of herfinancieren.

Meer over onze expertise van private leningen
Asr Webshoot 9

Hypotheken

Beleggen in Nederlandse hypotheken is een mooie investering voor professionele beleggers. Nederlandse hypotheken zijn namelijk een investering met een laag risicoprofiel en historisch gezien zeer lage kredietverliezen. Daardoor generen ze een stabiele en directe inkomstenstroom voor onze klanten.

Dit zijn onze hypotheekfondsen
Asr Webshoot 19

Gestructureerde producten

Wij bieden obligatieportefeuilles op maat aan. Producten die je bij elkaar samenvoegt, vanzelfsprekend goed gespreid en samengesteld op basis van persoonlijke wensen en eisen, zoals gewenste jaarlijkse inkomsten.

Zo werkt het
Asr Webshoot 37

Vastgoed

Onze vastgoedportefeuilles zijn opengesteld voor institutionele beleggers die op zoek zijn naar een stabiele vermogensontwikkeling. Institutionele beleggers kunnen participeren in de vier verschillende fondsen.

Onze vastgoedportefeuilles