Aandelen

Ons aandelenselectieproces

We hebben één strategie voor al onze aandelenbeleggingen. Die is gericht op duurzaamheid en de lange termijn. We proberen niet te voorspellen in welke richting de markt beweegt of hoe bepaalde aandelen reageren op de waan van de dag. Wij investeren juist in bedrijven die in staat zijn langdurig een bovengemiddelde winstgevendheid te genereren. De overtuiging dat duurzaamheid, kwaliteit en spreiding waarde toevoegen, vormen het vertrekpunt van onze aandelenstrategie. 

Zo selecteren wij onze aandelen

Wij speuren naar bedrijven die voldoen aan onze definitie van duurzame kwaliteit. Dat doen we op basis van een fundamenteel beleggingsproces. De overtuiging dat duurzaamheid, kwaliteit en spreiding waarde toevoegen vormt daarin het vertrekpunt. We combineren een fundamenteel selectieproces met kwantitatieve systemen voor ideegeneratie en portefeuilleconstructie.

Naast de algemene uitsluitingen die we doorvoeren aan de hand van ons SRI-beleid, zoals bedrijven die betrokken zijn bij de productie van tabaksproducten of controversiële wapens, onderzoeken we de bedrijven op de 4 pijlers van duurzame waardecreatie:

  • Is de industrie aantrekkelijk?
  • Welke concurrentievoordelen beschermen de winstgevendheid?
  • Is het management in staat langdurige waarde te creëren?
  • Hoe gaat de onderneming om met de ESG-aspecten om waarde te creëren?

Al deze factoren zorgen ervoor dat de winstgevendheid van de onderneming op lange termijn wordt gewaarborgd. Met andere woorden ze zorgen voor een slotgracht rond de onderneming ter bescherming van de stabiliteit en winstgevendheid.

Door een goede balans te vinden tussen aandelen uit verschillende sectoren en landen, stellen we een portefeuille samen die bestand is tegen schokken in de markt.

Dit team kan alles vertellen over aandelen

We zijn gespecialiseerd in het beheer van aandelen van (middel-) grote Europese en Amerikaanse ondernemingen. Ons aandelenteam heeft de afgelopen jaren bewezen met een duurzame kwaliteitsstrategie waarde te kunnen toevoegen ten opzichte van toonaangevende benchmark, waarbij het risicoprofiel van de portefeuille lager ligt dan het risicoprofiel van de benchmark.

Neem contact op

Eric Pouwels

Relatiebeheerder

Eric is expert op het gebied van vermogensbeheer voor pensioenfondsen

Neem contact op met Eric