De markt voor bedrijfs- en staatsobligaties is geen volledig efficiënte markt. Om te profiteren van deze inefficiënties is een beleggingshorizon voor de lange termijn nodig. Wij hanteren een top-down beleggingsstrategie, waarbij de positionering en het risicoprofiel van de portefeuille in beperkte mate kan afwijken van de benchmark.
Allereerst vormen we een top-down visie op de markt. Deze visie bepaalt in welke richting en mate de portefeuille kan afwijken van de benchmark. Voorkeuren voor sectoren, rating categorieën, positionering op de rentecurve en of regio’s worden gebruikt om de visie te implementeren. Intern ontwikkelde risicomodellen garanderen dat de portefeuilles binnen vooraf gedefinieerde risicolimieten blijven.
Wij beheren staatsobligaties voor verschillende type klanten met verschillende risicoprofielen, doelstellingen en restricties. Wij beheren portefeuilles door duurzaamheid te koppelen aan een streng risicobeleid waarbij posities voor langere perioden worden ingenomen. We spelen in op langdurige macro-economische trends, inefficiënties op de rentecurve en veranderende risicopercepties.
Ook beheren we bedrijfsobligaties voor verschillende type klanten met verschillende risicoprofielen, doelstellingen en restricties. Onze portefeuille stellen wij als volgt samen: we voeren een streng ESG-beleid, richten onze blik op de toekomst en hanteren een top-down benadering om de mate van risico te bepalen en te monitoren.
B&M is een passieve vastrentende waardestrategie met een sterk kwantitatieve focus. De portefeuille kan exact worden afgestemd op de wensen van de klant: o.a. risico’s en verplichtingen, maar ook ESG-criteria. Het doel van B&M is een zo optimaal mogelijk rendement te behalen gegeven het gewenste risico(profiel). De strategie heeft een langetermijnfocus. Hierdoor zijn de transacties en daarmee samenhangende kosten beperkt en is het ook een kostenefficiënte strategie.
Klik hier voor meer specifieke informatie over onze beleggingsfondsen of anders bovenaan op de knop 'Fondsinformatie'.
25 september 2020 | 1 min. leestijd
a.s.r. heeft de Finance Biodiversity Pledge ondertekend. Met dit initiatief steunt een groep financiële instellingen diverse acties om natuurverlies in dit decennium zoveel mogelijk terug te draaien.
22 mei 2023 | 1 min. leestijd
Inflatie in de eurozone lijkt over haar hoogtepunt heen te zijn. Met ons ‘inflatiedashboard’ gaan we hier iets dieper op in.
17 mei 2023 | 1 min. leestijd
Door de enorme gevolgen en risico's die klimaatverandering en verlies van biodiversiteit met zich meebrengen, moeten we onze inspanningen om een klimaatneutrale samenleving te bereiken versnellen.
04 mei 2023 | 1 min. leestijd
Als we recente krantenkoppen moeten geloven, lijkt het onontkoombaar dat India over een paar jaar de plek van China gaat overnemen als grootste economie in de wereld. Hoe zit dat en waar liggen de nuances in dit beeld?