a.s.r. vermogensbeheer aan kop in ranking VBDO

a.s.r. vermogensbeheer aan kop in ranking VBDO

15 november 2019 | 2 min. leestijd

a.s.r. vermogensbeheer is als eerste geëindigd in een ranking van de Nederlandse Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). De ranglijst bestaat uit 80 pensioenfondsen en verzekeraars en maakt onderdeel uit van een tweejaarlijks onderzoek naar de wijze waarop Nederlandse institutionele beleggers de risico’s en kansen van klimaatverandering meenemen in hun beleggingen.

VBDO onderzocht in de loop van 2019 het duurzaamheidsprofiel van de grootste 30 verzekeraars, waaronder a.s.r., en 50 pensioenfondsen. In het onderzoek wordt beleid, implementatie, bestuur en transparantie van duurzaam beleggen onder de loep genomen. Op basis hiervan wordt een rapport gepresenteerd (voluit: Dutch Institutional Investors and Climate Change – Becoming part of the solution) waarin de gecombineerde ranking is opgenomen van de verzekeraars en pensioenfondsen met hun score op het thema Klimaatverandering.

Juiste keuzes

a.s.r. is als 1e geëindigd in deze ranking. Het thema Klimaatverandering en Energietransitie is sinds 2016 onderdeel van het strategisch beleggingsbeleid van a.s.r. vermogensbeheer. Dat werpt volgens Marjolein Meulensteen, portfoliomanager responsible investing bij a.s.r. vermogensbeheer, duidelijk zijn vruchten af. Meulensteen was 12 november aanwezig bij de Rondetafel en presentatie van VBDO, waar de ranking bekend werd gemaakt. ‘De koppositie van a.s.r. is een bevestiging dat we de juiste beleggingskeuzes hebben gemaakt. Het is fantastisch om te horen dat a.s.r. vermogensbeheer voorop loopt als het gaat om duurzaam beleggen en specifiek voor het thema Klimaat,’ volgens Meulensteen.

a.s.r. eindigde voor het pensioenfonds ABP en het pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT). De eerstvolgende verzekeraar in de lijst is Achmea, die op de negende plaats staat.

Lees hier het volledige rapport

  • Duurzaam

Auteur

Dit is een foto van Raquel Criado Larrea.

Raquel Criado Larrea

Hoofd Sustainable Investments

Raquel is verantwoordelijk voor beleid en implementatie van Maatschappelijk Verantwoord Beleggen van ASR Nederland.

Neem contact op