De Wet Toekomst Pensioenen: wij helpen

De Wet Toekomst Pensioenen: wij helpen

11 maart 2024 | 2 min. leestijd

Wij begrijpen dat de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) aanzienlijke veranderingen met zich meebrengt voor pensioenfondsen en dat deze verschuivingen vragen oproepen over hoe het beste om te gaan met de uitvoering van het pensioenstelsel.

Als nuchtere Nederlandse vermogensbeheerder en verzekeraar met een bewezen staat van dienst, kunnen wij u in het hele traject helpen bij de keuzes die u moet maken én bij de daadwerkelijke uitvoering van de WTP. Wij hebben alle benodigde kennis en kunde in huis en zijn uitstekend gepositioneerd om u te begeleiden in de hele transitie en daarna.

Wij kunnen u onder andere helpen met:

Integrale pensioenoplossingen

De koppeling tussen vermogensbeheer en deelnemersadministratie en -communicatie wordt onder de WTP extra belangrijk. Wij kunnen vermogensbeheeroplossingen ‘stand alone’ aanbieden, maar ook in combinatie met een oplossing voor de deelnemersadministratie met één van onze partners. Wilt u de regeling ergens anders onderbrengen, bijvoorbeeld in een PPI of APF, of via een buy-out of herverzekering de risico’s volledig bij een verzekeraar onderbrengen? Ook dan kunnen wij u helpen.

Fiduciair vermogensbeheer of advies

De rol van de fiduciair beheerder gaat veranderen onder de WTP. De fiduciair beheerder wordt primair coördinator in het geheel en moet ervoor zorgen dat er een heldere relatie is tussen de doelstellingen en restricties van het pensioenfonds, de financieringsopzet, het opstellen van de beleggingsmandaten en de controle en rapportage over de beleggingsuitvoering. In al deze facetten kunnen wij u helpen.

Implementatie vermogensbeheer

Wij zijn een zeer ervaren vermogensbeheerder met een bewezen beleggingsaanpak voor zowel de eigen verzekeraarsbalans als de balans van externe partijen. Het kan dan gaan om een fondsoplossing of een mandaatsvorm. Vanzelfsprekend hebben wij als verzekeraar ruime ervaring in het beheren van liability en cash flow driven investments, inclusief het beheer van staatsobligaties, bedrijfsobligaties en derivaten. Ook onze ESG aandelenfondsen hebben zich inmiddels ruimschoots bewezen.

Inrichting duurzaam beleggingsbeleid

Wij zijn trots op onze bedrijfsvoering, waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt. We hebben een vooruitstrevend beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen. Zowel in het opstellen als in het implementeren kunnen we pensioenfondsen goed helpen. Lees meer over onze aanpak op maatschappelijk verantwoord beleggen.

  • Beleggingsstrategieën