Eerlijke Verzekeringswijzer: a.s.r. opnieuw aan kop met beleggingsbeleid

Eerlijke Verzekeringswijzer: a.s.r. opnieuw aan kop met beleggingsbeleid

03 november 2022 | 1 min. leestijd

rapport-beleidsupdate-eerlijke-verzekeringswijzer-2022.png

Eerlijke Verzekeringswijzer: a.s.r. opnieuw aan kop met beleggingsbeleid

De Eerlijke Verzekeringswijzer heeft voor de achtste keer het beleggingsbeleid van de grootste, in Nederland actieve, verzekeringsgroepen beoordeeld. Van alle verzekeraars in dit onderzoek staat a.s.r. met een gemiddeld rapportcijfer van 8,9 aan kop met haar beleggingsbeleid. 

In deze zevende beleidsupdate ging het om 16 verzekeringsgroepen: een ‘kerngroep’ van acht verzekeraars die al langer in de benchmark zijn opgenomen en een groep van acht ‘nieuwkomers’ die bij de uitbreiding van de Eerlijke Verzekeringswijzer in 2021 voor het eerst zijn beoordeeld. Aan de hand van 14 thema’s is onderzocht of, en zo ja welke belangrijke principes uit gezaghebbende (inter)nationale duurzaamheidsstandaarden de verzekeraars hebben opgenomen in hun beleggingsbeleid.

In beleids- en praktijkonderzoeken laat de Eerlijke Verzekeringswijzer zien in welke mate verzekeraars door middel van hun beleggingen bijdragen aan een sociaal rechtvaardige en duurzame wereld. In de beleidsonderzoeken wordt het beleggingsbeleid en de bedrijfsvoering van verzekeraars systematisch vergeleken en beoordeeld. In praktijkonderzoeken wordt voor een specifiek thema beoordeeld of de beleggingen van een verzekeringsgroep in lijn zijn met (inter)nationale richtlijnen voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Lees het rapport:

Download
  • Duurzaam
  • Beleggingsstrategieën

Auteur

Dit is een foto van Raquel Criado Larrea.

Raquel Criado Larrea

Hoofd Sustainable Investments

Raquel is verantwoordelijk voor beleid en implementatie van Maatschappelijk Verantwoord Beleggen van ASR Nederland.

Neem contact op