Ook a.s.r. staat op voor biodiversiteit

Ook a.s.r. staat op voor biodiversiteit

25 september 2020 | 1 min. leestijd

a.s.r. heeft de Finance Biodiversity Pledge ondertekend. Met dit initiatief steunt een groep financiële instellingen diverse acties om natuurverlies in dit decennium zoveel mogelijk terug te draaien. Biodiversiteit is een thema dat bij a.s.r. vooral speelt binnen de beleggingen van Vermogensbeheer en Vastgoed. De Pledge is in Nederland ook ondertekend door onder meer ASN Bank, Rabobank, Robeco en Triodos Bank.

De Finance Biodiversity Pledge is een initiatief van een groep Europese financiële instellingen en wordt gelanceerd tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op 25 september. De ondertekenaars vragen wereldleiders om een wereldwijde overeenkomst om natuurverlies in dit decennium terug te draaien.

Samen met deze groep koplopers heeft a.s.r. meerdere afspraken gemaakt om de biodiversiteit van onze aarde te ondersteunen en natuurverlies tegen te gaan. Naast onderlinge samenwerking en kennisdeling gaat het dan om het opstellen van criteria voor het ESG-beleid (Environmental Social & Corporate Governance), vaststellen van de impact van de financiële activiteiten en beleggingen op biodiversiteit, doelen stellen en daar jaarlijks over rapporteren.

Meer informatie over de Finance Biodiversity Pledge vindt u onder deze link. 

  • Duurzaam

Auteur

Dit is een foto van Marjolein Meulensteen.

Marjolein Meulensteen

Portfoliomanager responsible investing

Marjolein werkt al jaren aan een duurzaam a.s.r. en sinds 2018 doet ze dat voor a.s.r. vermogensbeheer

Neem contact op