SFDR

SFDR

01 januari 2022 | 2 min. leestijd

duurzame-beleggingen-bij-a-s-r.png

Duurzaam beleggen en de SFDR: uitleg in begrijpelijke taal

Financiële instellingen moeten sinds 10 maart 2021 informatie geven over de duurzaamheidskenmerken- en doelstellingen van hun financiële producten. In de EU-verordening “Sustainable Finance Disclosure Regulation” (“SFDR”) zijn duidelijke richtlijnen vastgelegd over welke economische activiteiten volgens de EU in ieder geval als duurzaam kunnen worden gezien.

Lees meer:

Download

De Europese Commissie heeft in 2018 een actieplan voor duurzame financiering geïntroduceerd: het Sustainable Finance Action Plan. Hiermee wil zij de financiële sector ertoe bewegen om meer te beleggen in activiteiten die duurzaam zijn en op de langere termijn gericht. Een van de Europese verordeningen die voortvloeit uit het actieplan is de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). Deze heeft als doel de informatieverschaffing over duurzame beleggingen binnen de financiële sector te verbeteren.

Naar onze fondsen

Rekening houden met de belangrijkste ongunstige effecten op duurzaamheidsfactoren

Naast ons SRI-beleid doen we dit ook met een Principal adverse impacts verklaring (PAI) voor onze beleggingen. In dit document beschrijven we de belangrijkste ongunstige effecten van ons beleggingsbeleid op duurzaamheid. Meer informatie hierover lees je in deze verklaring: Principal adverse impacts statement (PAI). Daarnaast geven we openheid over de ESG-kenmerken van onze beleggingsfondsen en -mandaten (artikel 10 van de Verordening betreffende informatieverschaffing over duurzaamheid in de financiële dienstensector (EU) 2019/2088 van 27 november 2019). Die informatie vind je per beleggingsfonds hier.

Lees ons PAI Statement
  • Duurzaam
  • Beleid