Kwartaalrapport Q2 2022

Kwartaalrapport Q2 2022

25 juli 2022 | 2 min. leestijd

kwartaalrapportage-esg-q2-2022.png

Rapport ESG 2e kwartaal 2022

Duurzaam of ‘groen’ beleggen is de laatste tijd populairder geworden dan de traditionele manier van beleggen, met activa beheerd in ESG-gelabelde fondsen goed voor bijna $ 2,7 biljoen. Maar groene certificeringen worden soms ook opgeblazen. Op 1 juni moest de Chief Executive van DWS aftreden na beschuldigingen over het misleiden van investeerders met ‘groene investeringen’. Vooral Europese en Amerikaanse financiële toezichthouders hebben steeds meer gevallen van greenwashing door vermogensbeheerders aan het licht gebracht.

De definitie van ‘greenwashing’ volgens de Corporate Finance Instituut, wordt beschreven als ‘wanneer het management binnen een organisatie valse, ongefundeerde of ronduit misleidende onjuistheden of beweringen doet over de duurzaamheid van een product of dienst, of zelfs over zaken en operaties in het algemeen’. Je zou denken dat greenwashing tegenwoordig makkelijker te identificeren is door alle normen en regelgeving die in ontwikkeling zijn. Bij a.s.r. steunen we het feit dat financiële toezichthouders meer de nadruk moet leggen op duurzaamheidsverslaglegging en claims.

Wij zijn ook van mening dat de huidige ontwikkelingen in ESG-rapportage zullen leiden tot betere toelichtingen op bedrijven en op meer transparantie, wat wij erg belangrijk vinden vanwege de afhankelijkheid van verschillende belanghebbenden van de acties van financiële instellingen.

Lees meer in ons rapport over het 2e kwartaal van 2022 (Engels)

Download
  • Kwartaalrapporten
  • Duurzaam

Auteur

Dit is een foto van Raquel Criado Larrea.

Raquel Criado Larrea

Hoofd Sustainable Investments

Raquel is verantwoordelijk voor beleid en implementatie van Maatschappelijk Verantwoord Beleggen van ASR Nederland.

Neem contact op