Juni 2023: een goede maand voor aandelenbeleggers

05 juli 2023 | 1 min. leestijd

Infocaster.AsrVermogensbeheer.Web.Models.Pages.Image

Juni 2023: een goede maand voor aandelenbeleggers

Juni 2023 was een typische ‘risk-on’-maand, waarin aandelen het goed deden en obligaties juist niet. Grootste verliezer was opnieuw beursgenoteerd vastgoed. Lees de hele update hieronder.

Download
Adobestock 304275769

De Amerikaanse beurs bleef Europese aandelenbeurzen voor

De meeste grote aandelenbeurzen beleefden in juni een goede maand, in ieder geval in Europa en de VS. De Amerikaanse beurs bleef daarbij Europese aandelenbeurzen voor, met een maandrendement in euro’s gemeten van 4,3% voor de MSCI North America-index en 2,4% voor de MSCI Europe-index. Als we de rendementen niet in euro’s maar in lokale valuta’s gemeten met elkaar vergelijken, nemen de verschillen door de waardedaling van de Amerikaanse dollar nog verder toe, in het voordeel van de VS. Bij Amerikaanse aandelen viel verder op dat technologie-aandelen ook in juni nog altijd de kar trokken, maar dat de rendementsverschillen met ‘traditionele’ sectoren minder groot waren dan eerder dit jaar.

  • Marktontwikkelingen

Auteur

DSC08674 Bewerkt 2 11

Iwan Peters

Senior beleggingsstrateeg

Als beleggingsstrateeg richt Iwan zich op de analyse van financiële markten vanuit (macro-) economisch perspectief, tactische asset allocatie en economische scenario-analyse.

Neem contact op