Februari 2024: opwaartse trend aandelenbeurzen zet door

Februari 2024: opwaartse trend aandelenbeurzen zet door

06 maart 2024 | 1 min. leestijd

marktupdate-februari-2024.png

Februari 2024: opwaartse trend aandelenbeurzen zet door

Het beleggingsjaar 2024 is goed begonnen voor aandelenbeurzen, en dat gold zeker ook voor februari. Obligatiebeleggers hadden minder te vieren, net als beleggers in beursgenoteerd vastgoed.

Na een aarzelende start vonden aandelenbeurzen in de loop van januari weer de weg omhoog, en die trend zette in februari onverminderd door. Daarbij trokken ook de aandelenmarkten die in januari nog waren achtergebleven, met name die in Azië en opkomende markten, in februari een been bij. De MSCI Asia Pacific-index leverde een maandrendement op van +3,9%. Vooral de Japanse beurs presteerde bijzonder goed, zelfs zozeer dat de Nikkei-index na ruim 34 jaar eindelijk het vorige recordniveau van eind 1989 doorbrak. Ook opkomende markten maakten een inhaalslag, met een rendement van +4,6% in februari voor de MSCI Emerging Markets-index. Daarmee werd het verlies van januari (-2,8%) ruimschoots goedgemaakt. Binnen opkomende markten werd de kar getrokken door de Chinese aandelenbeurs, die zo’n 10% in waarde steeg.

Lees meer:

Download
  • Marktontwikkelingen

Auteur

Dit is een foto van Iwan Peters.

Iwan Peters

Senior beleggingsstrateeg

Als beleggingsstrateeg richt Iwan zich op de analyse van financiële markten vanuit (macro-) economisch perspectief, tactische asset allocatie en economische scenario-analyse.

Neem contact op