a.s.r. wereldwijd opnieuw meest duurzame verzekeraar volgens Sustainalytics

a.s.r. wereldwijd opnieuw meest duurzame verzekeraar volgens Sustainalytics

16 september 2022 | 2 min. leestijd

Sustainalytics heeft a.s.r. weer erkend als meest duurzame verzekeraar wereldwijd in de update van september 2022. Hiermee voert a.s.r. de lijst aan van 291 beoordeelde verzekeraars. Wij scoren met deze beoordeling binnen de 1% meest duurzame ondernemingen ter wereld.

​Sustainalytics meet hoe goed een bedrijf haar meest relevante ESG-risico's (Environmental, Social, Governance) beheert ten opzichte van branchegenoten. Dit gaat om zaken die een forse impact kunnen hebben op een bedrijf, niet alleen vanuit een milieu- of sociaal oogpunt, maar ook op financieel gebied. In september staat a.s.r. op de eerste plaats, net als in juli vorig jaar.

a.s.r. bij de 1% meest duurzame ondernemingen ter wereld

Bij de beoordeling is rekening gehouden met het duurzaamheidsbeleid van a.s.r. en hoe dit beleid in de praktijk wordt toegepast en geïntegreerd in de dienstverlening. Ook wordt de benadering van risico's beoordeeld, waarbij zowel naar klimaatrisico's wordt gekeken, als bijvoorbeeld naar risico's rondom dataprivacy en cybersecurity.

Volgens Sustainalytics loopt a.s.r. een verwaarloosbaar risico als het gaat om verschillende ESG-criteria die relevant zijn voor verzekeraars, waaronder onze aanpak voor personeelsbeleid, bedrijfsethiek en de integratie van ESG in verzekeringsproducten en het beheerd beleggen-aanbod.

Op de website van Sustainalytics vind je actuele informatie over de beoordeling van a.s.r. door Sustainalytics.

  • Duurzaam