a.s.r. opnieuw koploper in Eerlijke Verzekeringswijzer

a.s.r. opnieuw koploper in Eerlijke Verzekeringswijzer

24 januari 2020 | 2 min. leestijd

In de vergelijking van het beleggingsbeleid van verzekeraars door de Eerlijke Verzekeringswijzer staat a.s.r. opnieuw op nummer 1, met de hoogste scores op 7 van de 9 thema’s en 8 van de 10 sectoren. Bij het thema Woningbouw en Vastgoed is a.s.r. zelfs van een 5 naar een 9 gegaan.

De Eerlijke Verzekeringswijzer onderzoekt sinds 2013 het beleggingsbeleid van verzekeraars op een aantal duurzaamheidscriteria. Sinds 2014 staat a.s.r. op de eerste plaats. Ook in dit nieuwe onderzoek blijft a.s.r. koploper.

Het investeringsbeleid van a.s.r. scoort een 10 op de thema's Arbeidsrechten en Mensenrechten en in de sectoren Voeding en Wapens. Het duurzame beleggingsbeleid van a.s.r. wordt continu aangescherpt, wat ook door de onderzoekers specifiek is benadrukt. Dit blijkt onder andere uit de grote stijging van 5 naar 9 punten bij het thema Woningbouw en Vastgoed, wat in grote mate te danken is aan de stappen die wij gemaakt hebben in de hypothekenportefeuille, zoals het stimuleren van energiebesparingen en de verstrekking van groene hypotheekfinanciering.

Jack Julicher, CEO a.s.r. vermogensbeheer: 'Wij zijn heel trots op deze erkenning door de Eerlijke Verzekeringswijzer. We zien dit als een bevestiging dat het ambitieuze pad wat wij in 2007 zijn ingeslagen zijn vruchten afwerpt. Deze eerste plaats laat zien dat gezien wordt dat we nog steeds verbeteren over de volle breedte van de portefeuille.'

De Eerlijke Verzekeringswijzer onderzoekt 2 dingen: wat hebben verzekeraars in hun beleid vastgelegd over beleggingen en hoe is de praktijk? Op www.eerlijkeverzekeringswijzer.nl kunnen consumenten de scores van verzekeraars vergelijken op 9 thema's (zoals Arbeidsrechten, Corruptie en Natuur) en 10 sectoren (waaronder Mijnbouw, Voeding en Wapens).

https://eerlijkegeldwijzer.nl/verzekeringswijzer/nieuws/2020/meer-verzekeraars-krijgen-maatschappelijke-thema-s-in-het-vizier/

https://eerlijkegeldwijzer.nl/verzekeringswijzer/verzekeraars/asr/

Auteur

Dit is een foto van Marjolein Meulensteen.

Marjolein Meulensteen

Portfoliomanager responsible investing

Marjolein werkt al jaren aan een duurzaam a.s.r. en sinds 2018 doet ze dat voor a.s.r. vermogensbeheer

Neem contact op