31 juli 2019 | 2 min. leestijd
a.s.r. vermogensbeheer heeft in 2019 opnieuw een A+ behaald voor strategie en governance in het jaarlijkse duurzaamheidsrapport van de United Nations Principles for Responsible Investment (UNPRI). UNPRI zet zich wereldwijd in voor een duurzaam beleggingsbeleid bij vermogensbeheerders.
"Deze score is een mooie waardering voor ons duurzame beleggingsbeleid."
Net als voorgaande jaren behaalde a.s.r. voor strategie en governance de volledige score (30 uit 30). Ook op de andere onderdelen scoorde a.s.r. beter dan gemiddeld in de sector. In de categorieën Fixed Income en Private Equity behaalde a.s.r. een A+.
Jack Julicher, CEO a.s.r. vermogensbeheer: ‘Deze score is een mooie waardering voor ons duurzame beleggingsbeleid. We zijn dagelijks bezig om voor onze klanten op een voor mens en milieu verantwoorde manier te beleggen en hierbij een duurzaam rendement te behalen. Het is voor ons belangrijk dat dit ook door UNPRI wordt erkend.'
De UNPRI is een door de Verenigde Naties opgericht, maar onafhankelijk opererend internationaal netwerk van institutionele beleggers en vermogensbeheerders dat zich inzet voor een duurzaam beleggingsbeleid. UNPRI doet dat aan de hand van 6 basisprincipes, waar bij investeringsbeslissingen rekening mee moet worden gehouden. Wereldwijd hebben meer dan 1750 institutionele beleggers en vermogensbeheerders uit 50 landen met een totaal belegd vermogen van $ 70.000 miljard zich bij UNPRI aangesloten.
19 mei 2022 | 4 min. leestijd
De Eerlijke Verzekeringswijzer onderzocht het biodiversiteitsbeleid en handelen van de Nederlandse verzekeringssector. a.s.r. scoort met een 10 het hoogst van de negen beoordeelde verzekeraars.
12 mei 2022 | 4 min. leestijd
Ons beleggingsbeleid is gericht op duurzaam en verantwoord investeren. Dat geldt niet alleen voor bedrijven, ook landen moeten voldoen aan onze criteria.
09 mei 2022 | 1 min. leestijd
In bijgaand document hebben we onze visie op papier gezet over hoe wij als duurzame belegger bijdragen aan netto nul uitstoot in (uiterlijk) 2050, zonder daarbij de bredere duurzaamheidsagenda te vergeten.