05 oktober 2020 | 1 min. leestijd
Beleggers kunnen terugkijken op een overwegend positief kwartaal voor financiële markten, maar vooral (Amerikaanse) aandelen en beursgenoteerd vastgoed deden wel een stap terug in september.
In euro’s gemeten leverden Amerikaanse en Europese aandelen een redelijk vergelijkbaar negatief rendement op in september: -2,1% voor de MSCI North America-index en -1,4% voor de MSCI Europe-index. Aangezien de euro in september bijna 2% in waarde daalde ten opzichte van de euro, was het verschil in lokale valuta gemeten groter, in het nadeel van Amerikaanse aandelen. In de VS waren het vooral de technologie-aandelen die relatief hard geraakt werden, na overigens tot nu toe dit jaar aanzienlijk beter te hebben gepresteerd dan het marktgemiddelde. In september waren Aziatische aandelenbeurzen en die van opkomende markten de best presterende, met licht positieve rendementen van 0,6% voor de MSCI Asia Pacific-index en +0,2% voor de MSCI Emerging Markets-index.
04 mei 2023 | 1 min. leestijd
Als we recente krantenkoppen moeten geloven, lijkt het onontkoombaar dat India over een paar jaar de plek van China gaat overnemen als grootste economie in de wereld. Hoe zit dat en waar liggen de nuances in dit beeld?
03 mei 2023 | 1 min. leestijd
Zeker gezien de recente ‘bankencrisis’ was april een opvallend saaie maand voor financiële markten. In ieder geval op het eerste gezicht dan, onderliggend waren er wel enkele opmerkelijke verschuivingen.
04 april 2023 | 1 min. leestijd
Een dreigende ‘bankencrisis’ zorgde in maart voor onrust op financiële markten, maar de schade viel uiteindelijk mee. Alleen beursgenoteerd vastgoed leverde fors in.