September 2020: 2 stappen vooruit, 1 stap terug

September 2020: 2 stappen vooruit, 1 stap terug

05 oktober 2020 | 1 min. leestijd

Beleggers kunnen terugkijken op een overwegend positief kwartaal voor financiële markten, maar vooral (Amerikaanse) aandelen en beursgenoteerd vastgoed deden wel een stap terug in september.

In euro’s gemeten leverden Amerikaanse en Europese aandelen een redelijk vergelijkbaar negatief rendement op in september: -2,1% voor de MSCI North America-index en -1,4% voor de MSCI Europe-index. Aangezien de euro in september bijna 2% in waarde daalde ten opzichte van de euro, was het verschil in lokale valuta gemeten groter, in het nadeel van Amerikaanse aandelen. In de VS waren het vooral de technologie-aandelen die relatief hard geraakt werden, na overigens tot nu toe dit jaar aanzienlijk beter te hebben gepresteerd dan het marktgemiddelde. In september waren Aziatische aandelenbeurzen en die van opkomende markten de best presterende, met licht positieve rendementen van 0,6% voor de MSCI Asia Pacific-index en +0,2% voor de MSCI Emerging Markets-index.

  • Marktontwikkelingen

Auteur

Dit is een foto van Iwan Peters.

Iwan Peters

Senior beleggingsstrateeg

Als beleggingsstrateeg richt Iwan zich op de analyse van financiële markten vanuit (macro-) economisch perspectief, tactische asset allocatie en economische scenario-analyse.

Neem contact op