04 augustus 2020 | 1 min. leestijd
Na het dramatisch verlopen eerste kwartaal en een sterk, maar nog altijd slechts gedeeltelijk herstel in het tweede kwartaal, hebben financiële markten in juli een pas op de plaats gemaakt. Twee opvallende uitzonderingen in positieve zin waren aandelen opkomende markten en de euro.
Financiële markten bleven in juli dicht bij huis, althans: in euro’s gemeten. De meest opvallende koersontwikkeling vond namelijk voor de verandering op valutamarkten plaats. In juli daalde de Amerikaanse dollar zo’n 5% in waarde ten opzichte van de euro. Eigenlijk is het beter om te spreken van een ‘sterke euro’ dan van een ‘zwakke dollar’, want ook ten opzichte van bijvoorbeeld de Chinese yuan en de Japanse yen steeg de euro in waarde.
Lees de hele update in de pdf hieronder.
"Financiële markten bleven in juli dicht bij huis, althans: in euro’s gemeten."
12 mei 2022 | 2 min. leestijd
Om financiële markten hebben beleggers niet kunnen lachen, noch op 1 April noch tijdens de rest van de maand. Vrijwel alle beleggingscategorieën deden het slecht in april.
07 april 2022 | 1 min. leestijd
Met hogere rentes en overwegend hogere aandelenkoersen in maart zijn financiële markten opvallend snel weer hersteld van de rente- en koersdalingen van direct na de Russische inval in Oekraïne.
29 maart 2022 | 1 min. leestijd
Wat is de impact van stijgende rentes op het institutionele beleggingsbeleid? Jack Julicher, CEO a.s.r. vermogensbeheer, geeft tekst en uitleg in Investment Officer.