Januari 2021: het kan vriezen, het kan dooien

Januari 2021: het kan vriezen, het kan dooien

08 februari 2021 | 1 min. leestijd

Januari 2021 was een enerverende maand voor beleggers, met hier en daar forse koersschommelingen. Uiteindelijk stonden de meeste markten er op het eind van de maand toch niet heel veel anders voor dan aan het begin van het jaar. Per saldo presteerden aandelen iets beter dan (staats-) obligaties.

"Tegen het einde van de maand trad echter een kentering in"

Iwan Peters Senior beleggingsstrateeg

Op aandelenbeurzen zette de positieve trend van de afgelopen maanden in januari 2021 aanvankelijk onverminderd door. Tegen het einde van de maand trad echter een kentering in. Europese aandelen eindigden de maand uiteindelijk met een licht verlies van -0,7% voor de MSCI Europe-index. Amerikaanse aandelen presteerden per saldo redelijk vergelijkbaar, maar dankzij de waardestijging van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de euro van ruim 1% in januari, kwam de MSCI North America-index toch net op een positief maandrendement uit van +0,2%. Vooral dankzij goede prestaties van Aziatische aandelen (MSCI Asia Pacific-index +3,2% in januari), kwam de MSCI World Developed Markets-index ook op een licht positief maandrendement uit van +0,2% in euro’s gemeten.

Lees de hele update via de downloadknop hieronder.

  • Marktontwikkelingen

Auteur

Dit is een foto van Iwan Peters.

Iwan Peters

Senior beleggingsstrateeg

Als beleggingsstrateeg richt Iwan zich op de analyse van financiële markten vanuit (macro-) economisch perspectief, tactische asset allocatie en economische scenario-analyse.

Neem contact op