Augustus 2022: ‘campingrally’ in de kiem gesmoord

Augustus 2022: ‘campingrally’ in de kiem gesmoord

07 september 2022 | 1 min. leestijd

marktupdate-augustus-2022.png

Marktupdate augustus

Na een sterk, maar kortstondig herstel in juli leverden financiële markten in augustus per saldo weer hetzelfde beeld op als in de eerste helft van 2022: van stijgende rentes en dalende aandelenkoersen.

Op aandelenbeurzen duurde het koersherstel na een rampzalig verlopen eerste jaarhelft in feite niet één maar twee maanden: van medio juni tot medio augustus. Daarmee was bijna weer sprake van een ouderwetse ‘campingrally’. Helaas bleek in de tweede helft van augustus dat die rally niet alleen van korte duur was, maar ook bij lange na niet krachtig genoeg om de verliezen van het eerste halfjaar goed te maken. Na een koersstijging van bijna 10% in juli daalde de MSCI World Developed Markets-index in augustus per saldo weer met 2%, waarmee het koersverlies over heel 2022 tot nu toe nog altijd zo’n 7,5% bedraagt. Daarbij moet worden opgemerkt dat er op regioniveau wel verschillen te zien waren.

Lees meer in de marktupdate van augustus:

Download
  • Marktontwikkelingen

Auteur

Dit is een foto van Iwan Peters.

Iwan Peters

Senior beleggingsstrateeg

Als beleggingsstrateeg richt Iwan zich op de analyse van financiële markten vanuit (macro-) economisch perspectief, tactische asset allocatie en economische scenario-analyse.

Neem contact op