Impact investing: OpenUp

Impact investing: OpenUp

16 augustus 2022 | 2 min. leestijd

Impact Investing wordt door het Global Impact Investment Network (GIIN) omschreven als: ‘investeringen gedaan met de bedoeling om naast een financieel rendement ook positieve, meetbare sociale en milieu-impact te genereren.’ Bij a.s.r. vermogensbeheer zijn we volop bezig met impact investing. Regelmatig geven we hiervan voorbeelden in onze kwartaalrapporten.

OpenUp

Psychologisch welzijn kan worden gezien als een getraind lichaam. Als je elke dag goed voor je lichaam zorgt, krijg je een sterk lichaam. Een lichaam dat tegen een stootje kan, een lichaam dat snel herstelt en een gezond immuunsysteem heeft. Hetzelfde geldt voor de psyche. Als je goed voor je psyche zorgt, wordt deze sterker, flexibeler en in staat om te herstellen na psychische pijn.

Geestelijke gezondheidsproblemen vormen een dringende en groeiende uitdaging voor onze samenleving, die jaarlijks ongeveer 25% van de Europese bevolking treft. De oplossingen blijven echter grotendeels onbereikbaar door een overbelast zorgstelsel. OpenUp Group BV is het eerste bedrijf in Nederland dat via haar twee dochterondernemingen, iPractice en OpenUp, geestelijke gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk maakt.

iPractice is een aanbieder van blended psychologische zorg, wat inhoudt dat online en chat ondersteuning wordt afgewisseld met offline contact met een gediplomeerd psycholoog. iPractice is een 'gewone' psychologenpraktijk (indien van toepassing) die vergoed wordt door de verzekeraar.

OpenUp is een volledig digitaal web/app-platform dat geestelijke gezondheidsondersteuning democratiseert, waarmee werkgevers hun werknemers laagdrempelige, snelle, veilige en gemakkelijke toegang kunnen geven tot gecertificeerde psychologen en online tools om het geestelijk welzijn te verbeteren. Per mei 2022 bedient OpenUp meer dan 280 werkgevers en ongeveer 110.000 werknemers in Nederland en Duitsland.

Wij hebben in OpenUp geïnvesteerd via het private equity-fonds Rubio Fund II.

  • Duurzaam

Auteur

Dit is een foto van Raquel Criado Larrea.

Raquel Criado Larrea

Hoofd Sustainable Investments

Raquel is verantwoordelijk voor beleid en implementatie van Maatschappelijk Verantwoord Beleggen van ASR Nederland.

Neem contact op