Eerlijke Verzekeringswijzer 2022: a.s.r. opnieuw bovenaan

Eerlijke Verzekeringswijzer 2022: a.s.r. opnieuw bovenaan

26 juli 2022 | 2 min. leestijd

Vandaag heeft de Eerlijke Verzekeringswijzer een update gepubliceerd over het duurzame beleggingsbeleid in de branche. Uit het tweejaarlijkse onderzoek onder, in dit geval, 16 Nederlandse verzekeraars is a.s.r. opnieuw als beste uit de bus gekomen.

Best gewaardeerde beleggingsbeleid

Het a.s.r. duurzame beleggingsbeleid wordt als beste gewaardeerd in de Nederlandse verzekeringssector door de Eerlijke Verzekeringswijzer, een initiatief van Amnesty International, Milieudefensie, Oxfam Novib, PAX en World Animal Protection. De beleidsupdate 2022 van Eerlijke Verzekeringswijzer is dit jaar weer aangescherpt op diverse criteria en het aantal duurzame thema’s is teruggebracht naar 14. a.s.r. scoort op alle thema’s goed. De gemiddelde score is gestegen naar 89%. Op 4 thema’s scoort a.s.r. 100%, namelijk Gezondheid, Mensenrechten, Natuur en Wapens.

Hogere lat

Senior portfolio manager Jos Gijsbers: ‘Deze beleidsupdate van de Eerlijke Verzekeringswijzer is voor ons een bevestiging dat a.s.r. een vooraanstaande rol speelt in de financiële sector op het gebied van duurzaam beleggen. Hierin hebben we de afgelopen jaren opnieuw belangrijke stappen gezet voor de beleggingsportefeuille, zoals de a.s.r.-doelstellingen om de carbon footprint te verlagen en het meer gaan beleggen in impact investeringen. En de lat wordt steeds hoger gelegd door de Eerlijke Verzekeringswijzer, dus we blijven ons inzetten om het a.s.r.-beleid aan te scherpen, in lijn met maatschappelijke ontwikkelingen.’

De Eerlijke Verzekeringswijzer is een initiatief van Amnesty International, Milieudefensie, Oxfam Novib, PAX en World Animal Protection en onderzoekt sinds 2013 het beleggingsbeleid van verzekeraars op een aantal duurzaamheidscriteria. Hierbij wordt gelet op 2 dingen: wat hebben verzekeraars in hun beleid vastgelegd over beleggingen, en hoe is de praktijk? Sinds 2014 staat a.s.r. op de eerste plaats.

Bekijk de scores van het onderzoek van de Eerlijke Verzekeringswijzer

  • Duurzaam

Auteur

Dit is een foto van Jack Julicher.

Jack Julicher

Directeur beleggingen a.s.r.

Jack is sinds 2003 chief investment officer en voorzitter van het managementteam van a.s.r. vermogensbeheer

Neem contact op