a.s.r. opnieuw in de Hall of Fame door PAX

a.s.r. opnieuw in de Hall of Fame door PAX

24 januari 2022 | 1 min. leestijd

Vredesorganisatie PAX laat jaarlijks onderzoeken hoe kernwapenproducenten worden gefinancierd. Meer financiële instellingen dan ooit tevoren hebben nu beleid gemaakt tegen kernwapengerelateerde investeringen, zoals blijkt uit het rapport "Rejecting Risk: 101 policies against nuclear weapons” een nieuw Don't Bank on the Bomb-rapport van PAX en ICAN. a.s.r. sluit in haar investeringsbeleid wapenproducenten en -handelaren nadrukkelijk uit.

a.s.r. weer in Hall of Fame van PAX

Een jaar geleden trad het VN-verdrag inzake het verbod op kernwapens in werking. Nu het verdrag van kracht is nemen financiële instellingen hun verantwoordelijkheid om een ​​einde te maken aan bestaande en toekomstige financiering van de bedrijven die kernwapens bouwen te voorkomen. Door beleid tegen investeringen aan te nemen, laten ze huidige investeringen vallen en voorkomen ze toekomstige investeringen.

Opnieuw is a.s.r. door PAX opgenomen in de Hall of Fame vanwege het a.s.r. uitsluitingsbeleid voor nucleaire wapens. Zie p. 34 in het rapport via de downloadknop hieronder. a.s.r staat sinds 2015 in de Hall of Fame.

  • Duurzaam
  • Beleid

Downloads

PAX Rejectingrisk

Auteur

Dit is een foto van Marjolein Meulensteen.

Marjolein Meulensteen

Portfoliomanager responsible investing

Marjolein werkt al jaren aan een duurzaam a.s.r. en sinds 2018 doet ze dat voor a.s.r. vermogensbeheer

Neem contact op