a.s.r. investeert in artikel 9-duurzaamheidsfonds AgriFood Growth Fund, Convent Capital

a.s.r. investeert in artikel 9-duurzaamheidsfonds AgriFood Growth Fund, Convent Capital

25 april 2023 | 2 min. leestijd

a.s.r. asset management zegt € 10 miljoen toe aan het AgriFood Growth Fund, een artikel 9-fonds van Convent Capital. Met de toezegging van € 10 miljoen van a.s.r. heeft het fonds nu een beheerd vermogen van € 100 miljoen bereikt. Het fonds richt zich op investeringen in innovatieve en duurzame voedsel- en landbouwbedrijven in heel Europa, binnen de OESO-regio. Het is de missie van het fonds om zowel financieel rendement als een positief milieueffect te genereren. Deze toezegging is in lijn met a.s.r.'s strategie om bedrijven te steunen die zich inzetten voor een duurzamer en efficiënter voedselsysteem.

De Amsterdamse investeringsmaatschappij Convent Capital investeert sinds 2011 in circulariteit en lanceerde in april 2022 met succes haar artikel 9-duurzaamheidsfonds AgriFood Growth Fund. Het fonds richt zich op zogeheten groeikapitaal, de investeringsfase die onmiddellijk volgt op de fase van durfkapitaal. Middels een sectorale aanpak maakt het fonds gebruik van het enorme onbenutte potentieel van de agrovoedingsindustrie, zowel wat betreft de impact op duurzaamheid als financieel rendement. Momenteel is het toegezegde kapitaal voornamelijk afkomstig van sterke investeerders met een uitstekende staat van dienst in de agrovoedingssector.

Raquel Criado Larrea, hoofd duurzame investeringen bij a.s.r. vermogensbeheer: ‘Als verantwoordelijk belegger gelooft a.s.r. in investeringen in bedrijven die zich inzetten voor een positieve sociale en milieu-impact, daarom zijn we verheugd om samen te werken met Convent Capital en te investeren in het Food and Agri Growth Fund’.

Bor Boer, directeur bij Convent Capital: ‘Wij zijn erg blij dat we deze belangrijke mijlpaal in de groei van ons Food and Agri Impact Fund hebben bereikt. Wij geloven dat duurzame voeding en landbouw cruciaal zijn voor de toekomst van onze planeet, en we zijn er trots op de steun te hebben van investeerders zoals a.s.r. die onze waarden en visie delen. Als een van de grootste investeerders in Nederlandse landbouwgrond zal de samenwerking met a.s.r. onze portefeuille-ondernemingen een geweldige schakel naar de Nederlandse primaire landbouwsector bieden’.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over Convent Capital

Convent Capital, opgericht in 2011, is een in Nederland gevestigde onafhankelijke vermogensbeheerder. Met twee fondsen richt het zich op groei- en buy-outproposities voornamelijk in Europa. Sinds het allereerste begin heeft Convent Capital een sterke focus op duurzaamheid en zet zij zich in voor de transitie van de huidige lineaire economie naar een circulaire economie. Met haar langetermijnstrategie creëert Convent Capital duurzame, hoge rendementen voor haar stakeholders.

  • Beleggingsstrategieën
  • Duurzaam

Auteur

Dit is een foto van Raquel Criado Larrea.

Raquel Criado Larrea

Hoofd Sustainable Investments

Raquel is verantwoordelijk voor beleid en implementatie van Maatschappelijk Verantwoord Beleggen van ASR Nederland.

Neem contact op